Lody jogurtowe

Przedstawiamy przepis na lody jogurtowe malinowo-pomidorowe. Smacznego!

Lody jogurtowe
Lody jogurtowe



SKŁADNIKI:


• 2 szkl. malin
• szkl. dojrzałych pomidorów (posiekanych)
• 2 szkl. jogurtu naturalnego do 3% tłuszczu tłuszczu, np. greckiego typu
• 1,5 szkl. brązowego cukru
• 1,5 szkl. mleka 0,5 % tłuszczu
łyżeczka soku z limonki do smaku


PRZYGOTOWANIE:

1. Maliny, pomidory, jogurt, cukier i ew. sok z limonki zmiksuj.

2. Powstałą masę przełóż do maszyny do lodów i dalej kieruj się instrukcją producenta, lub wlej do formy przeznaczonej do pieczenia i zamrażaj ok. 6 godz., pamiętając, aby co godzinę mieszać.

3. Jeżeli przy brzegach formy masa będzie zamrożona, a w środku miękka, zmiksuj ją najlepiej w blenderze, następnie do momentu podania przechowuj w zamrażarce zamkniętą
w szczelny pojemnik.



Źródło: MilionKobiet.pl
Foto: Thinkstock


Dodał(a): Emilia Czaczkowska-Bołtromiuk , Poniedziałek 29.07.2013 (aktualizacja: 2013-07-29)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.

Zobacz również

×