Łosoś smażony w pikantnym mleku kokosowym

O rybach nie należy zapominać! Co powiecie na łososia na ostro? Smacznego!

Łosoś smażony w pikantnym mleku kokosowym

Łosoś smażony w pikantnym mleku kokosowym


SKŁADNIKI:

150 g ryżu jaśminowego
2 łyżki posiekanych liści kolendry
2 łyżki posiekanych liści mięty
2 łyżki oleju
4 łyżki zielonego tajskiego sosu curry
4 świeże liście limonki kaffir
400 ml mleczka kokosowego
2 łyżka sosu sojowego
0,5 kg łososia

PRZYGOTOWANIE:

1. Ugotuj ryż i zmieszaj z liśćmi kolendry oraz mięty, po czym przykryj aby nie ostygł.

2. Rozgrzej dużą patelnię, wlej oliwę, dodaj sos curry, liście limonki i smaż ok. 30 sek. następnie wlej mleczko i sos sojowy, po czym doprowadź do wrzenia.

3. Łososia pokrój na 6 pasków i włóż do patelni, pokryj sosem i podgrzewaj pod przykryciem, aż łosoś się ugotuje.

4. Na talerze wyłóż rybę oraz ryż z ziołami.

Źródło: MilionKobiet.pl
Foto: Shutterstock




Dodał(a): Agnieszka Pulikowska , Wtorek 08.07.2014 (aktualizacja: 2014-07-07)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar

Zobacz również

×