Lucjan ze szparagami i miętowym kuskusem

Szukacie pomysłu na pyszny obiad? Oto on!

Lucjan ze szparagami i miętowym kuskusem

Lucjan ze szparagami i miętowym kuskusem



SKŁADNIKI:


1/4 szkl. oliwy
pół małej czerwonej cebuli
pół szkl. posiekanej natki
4 filety z lucjana
sól morska
pieprz
1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
szkl. suchego kuskusu
łyżka posiekanej mięty
6 pędów szparagów
1/4 cytryny

PRZYGOTOWANIE:

1. Na patelni rozgrzej oliwę i dorzuć do niej pokrojoną w plasterki cebulę oraz natkę i podsmażaj ok. 4 min.

2. Filety oprósz połową łyżeczki soli, połową łyżeczki pieprzu i pieprzem kajeńskim.

3. Rybę ułóż na mieszance z cebulą, zmniejsz ogrzewanie i dalej gotuj ok. 5 min. po czym rybę przenieś na talerz i przykryj.

4. Do ok. półtorej szkl. zagotowanej wody dodaj 1/4 łyżeczki soli morskiej i kuskus, następnie odstaw na ok. 7 min. aż woda zostanie wchłonięta przez kaszę.

5. Kaszę rozdrobnij widelcem i dodaj miętę.

6. Ugotuj szparagi.

7. Rybę, kaszę, cebulę z natką i szparagami rozłóż pomiędzy talerze i skrop sokiem z cytryny.


Źródło: MilionKobiet.pl
Foto: Shutterstock


Dodał(a): Agnieszka Pulikowska , Piątek 07.03.2014 (aktualizacja: 2014-03-07)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar

Zobacz również

×