Makaron z cieciorką i rukolą

Przedstawiamy przepis na makaron z cieciorką i rukolą. Idealny pomysł na letni obiad!

Makaron z cieciorką i rukolą

Makaron z cieciorką i rukolą



SKŁADNIKI:

  • makaron pełnoziarnisty
  • cieciorka
  • rukola
  • suszone pomidory
  • oliwa
  • rodzynki
  • orzechy włoskie
  • feta light
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE:

1. Do zagotowanej 3/4 l osolonej wody dodaj 200 g makaronu i ugotuj al. dente.

2. ½ puszki cieciorki odsącz, 4 szkl. rukoli pokrój na kawałki, ½ szkl suszonych pomidorów w paski.

3. Makaron odcedź i skrop łyżką oliwy i wymieszaj.

4. Do makaronu dodaj warzywa i ¼ szkl. rodzynek. Wszystko dokładnie wymieszaj i ostudź.

5. Posiekaj i podpraż delikatnie na suchej patelni 1/3 orzechów włoskich. Skrusz 100g fety light.

6. Podziel makaron na porcje, posyp pieprzem, orzechami i fetą.

Foto: Thinkstock




Dodał(a): Emilia Czaczkowska-Bołtromiuk , Wtorek 25.06.2013 (aktualizacja: 2013-06-25)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.

Zobacz również

×