Mus czekoladowy

Jeżeli lubisz lekkie desery, wypróbuj przepis na mus czekoladowy!

147493113.jpgMus czekoladowy

Składniki:

  • po tabliczce gorzkiej i mlecznej czekolady
  • 500 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 duże batony muesli lub łyżka brandy
  • wiórki czekolady do dekoracji

Przygotowanie:

  1. Czekolady połam i rozpuść w kąpieli wodnej, studź przez chwilę.
  2. Miksując na niskich obrotach, dodawaj je porcjami do jogurtu.
  3. Dodaj brandy i pokruszone batony muesli, wymieszaj, przełóż do filiżanek lub szklanek.
  4. Musy chłodź w lodówce ok. 3 godziny, przed podaniem udekoruj wiórkami czekolady.

Smacznego!

Spróbuj także: Przepis na babkę czekoladowo- waniliową

 Foto: ThinkStock



Dodał(a): Paulina Lipska , Poniedziałek 19.11.2012 (aktualizacja: 2012-11-19)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.

Zobacz również

×