Obiad w 30 minut: ryba pieczona w śmietanie

Nie lubicie długiego przygotowywania obiadu? Mamy dla was prosty przepis, dzięki któremu przyrządzicie pyszna rybę już w kilkanaście minut.

Obiad w 30 minut: ryba pieczona w śmietanie

Doskonale rozumiemy kobiety, które nie mają czasu na długie przygotowania obiadu. Specjalnie dla was mamy szybki przepis. 

Składniki:


- filet z pstrąga
- śmietana - 12%/18%
- czosnek
- zioła prowansalskie
- inne zioła wedle uznania
- ziemniaki albo ryż

Zobaczcie także: TIRAMISU TRUSKAWKOWE W PUCHARKACH

Przygotowanie:

1. Śmietanę zmieszaj z ziołami.

2. Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym i polej ją śmietaną. 

3. Rybę wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180 st. przez ok. 45 minut. Po ok. 25 minutach wyjmij rybę i przemieszaj śmietanę. 

4. Ziemniaki ugotuj na parze/ ugotuj ryż.

5. Gotową rybę wyłóż na talerz i polej śmietaną, która pozostała w naczyniu. 

6. Podawaj z ziemniakami/ ryżem i sałatkami wedle uznania. 

Zobaczcie także: HUMMUS BURACZANY Z ZIOŁAMI

Prawda, że proste?

Smacznego!

Zobaczcie także: 



Foto: Shutterstock

Dodał(a): Agnieszka Pulikowska , Poniedziałek 29.06.2015 (aktualizacja: 2016-07-07)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar

Zobacz również

×