Papryka nadziewana tuńczykiem

Przedstawiamy przepis na paprykę nadziewaną tuńczykiem z dodatkiem fasoli szparagowej oraz serem żółtym. Smacznego!

Papryka nadziewana tuńczykiem

Papryka nadziewana tuńczykiem



SKŁADNIKI:

• 2 duże papryki
• 2 szkl. fasoli szparagowej
• duża cukrowa cebula
• ¼ pęczka szczypiorku i natki pietruszki
• 130 g tuńczyka z puszki w sosie własnym
• ¾ szkl. startego sera żółtego light
• ½ łyżeczki pieprzu
• sól

PRZYGOTOWANIE:


1. Z papryk odkrój łodygę razem z gniazdem nasiennym, oczyść z nasion i wstaw do naczynia do pieczenia; piecz w temp. 180 stopni przez 20 min.

2. Fasolkę szparagową ugotuj na parze , wystudź i drobno pokrój.

3. Posiekaj cebulę i zmieszaj ją z fasolą.

4. Posiekaj szczypiorek i natkę, dosyp do fasoli i cebuli, dodaj tuńczyka.

5. Nadzienie wymieszaj z serem, pieprzem i dopraw solą, następnie wypełnij nim papryki i każdą posyp odrobiną sera.

6. Piecz ok. 20 min. aż papryka zmięknie.



Źródło: MilionKobiet.pl

Foto: Thinkstock




Dodał(a): Emilia Czaczkowska-Bołtromiuk , Piątek 20.09.2013 (aktualizacja: 2013-09-20)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.

Zobacz również

×