Pieczarkowy pilaw z bulgurem

Przedstawiamy przepis na pilaw z bulgurem z dodatkiem pieczarek oraz groszku i marchewki. Smacznego!

Pieczarkowy pilaw z bulgurem

Pieczarkowy pilaw z bulgurem



SKŁADNIKI:

• oliwa
cebula
• kminek
curry
• 100 g pieczarek
bulion
• koncentrat pomidorowy
• kasza bulgur
• mrożony groszek z marchewką
• puszka cieciorki



PRZYGOTOWANIE:

1. Rozgrzej łyżkę oliwy, wrzuć kostki ½ cebuli i smaż 5 min, wrzuć po 2 łyżeczki kminku i curry oraz kostki pieczarek, po czym duś całość pod przykryciem przez ok. 5 min, w razie potrzeby dolewając łyżkę bulionu.

2. Wlej 1 i ¼ szkl. bulionu i 2 łyżki koncentratu, zagotuj, wrzuć szkl. kaszy bulgur i ½ szkl groszku z marchewką., gotuj przez 3 min., po czym przykryj i odstaw na ok. 15 min.

3. Osącz i opłucz wodą puszkę cieciorki, wrzuć do pilafu i całość zagrzej. Odłóż 2 szkl. dania, a resztę podziel na 4 porcje.



Źródło: MilionKobiet.pl

Foto: Thinkstock




Dodał(a): Emilia Czaczkowska-Bołtromiuk , Czwartek 26.09.2013 (aktualizacja: 2013-09-26)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.

Zobacz również

×