Pieczony łosoś z sosem salsa mango

Przedstawiamy przepis na pieczonego łososia z sosem salsa mango. Smacznego!

Pieczony łosoś z sosem salsa mango

Pieczony łosoś z sosem salsa mango



SKŁADNIKI:

• duże mango
• ½ czerwonej papryki
• kilka gałązek natki
• ½ limonki
• zmielony kmin, sól, pieprz
2 filety z łososia
• ½ łyżeczki oliwy
brązowy ryż


PRZYGOTOWANIE:


1. Umyj i obierz duże mango i pokrój miąższ w kostkę.

2. Posiekaj ½ czerwonej papryki i kilka gałązek natki, wyciśnij sok z ½ limonki.

3. Wymieszaj powyższe składniki, dodaj szczyptę zmielonego kminu, dopraw solą i pieprzem.

4. Rozgrzej piekarnik do 200°C,

5. Umyj i osusz 2 filety z łososia, ułóż skóra do dołu w żaroodpornym naczyniu, posmaruj z wierzchu ½ łyżeczki oliwy, posyp solą i pieprzem.

6. Piecz rybę ok. 15 min, aż jej mięso zacznie się oddzielać, przełóż na talerz, wyrzuć skórę.

7. Podziel rybę na porcje, polej salsą, ułóż obok po połówce limonki i po ½ torebki ugotowanego brązowego ryżu.





Źródło: MilionKobiet.pl
Foto: Thinkstock



Dodał(a): Emilia Czaczkowska-Bołtromiuk , Piątek 26.07.2013 (aktualizacja: 2013-07-26)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.

Zobacz również

×