Pita z kurczakiem

Przedstawiamy przepis na pitę z kurczakiem z dodatkiem piersi kurczaka, chrzanu oraz rukoli. Smacznego!

Pita z kurczakiem

Pita z kurczakiem



SKŁADNIKI:

• łyżeczka oliwy
• mała pierś z kurczaka bez skóry
• ząbek czosnku
• sól
• pieprz
chrzan
• mały chlebek pita
pomidor
• ½ szkl. rukoli
• 1 łyżka jogurtu bałkańskiego light wymieszanego z łyżką szczypiorku i 3 posiekanymi rzodkiewkami


PRZYGOTOWANIE:

1. Posmaruj oliwą (użyj pędzla) pierś z kurczaka i natrzyj rozgniecionym ząbkiem czosnku, oprósz solą i pieprzem.

2. Zrumień mięso ze wszystkich stron na teflonowej patelni, przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz ok. 10 min. w 200°C.

3. Pokrój ostudzone mięso w plastry, posmaruj chrzanem i włóż do podgrzanego w piekarniku małego chlebka pita.

4. Dołóż do mięsa pokrojonego w plastry pomidora, ½ szkl. rukoli lub innej sałaty i łyżkę jogurtu bałkańskiego z resztą składników.





Źródło: MilionKobiet.pl

Foto: Thinkstock




Dodał(a): Emilia Czaczkowska-Bołtromiuk , Piątek 27.09.2013 (aktualizacja: 2013-09-27)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.

Zobacz również

×