Puchar lodowy

Przepis na lodowy deser z wisienkami autorstwa Justyny Kobryńskiej - uczestniczki konkursu "Desery świąteczne Carte d'Or".

Puchar lodowy

„Puchar lodowy”

Składniki:

  • opakowanie lodów Carte d'Or o smaku wanioliowym
  • likier Midori z zielonego melona
  • likier Blue Caracao
  • wisienki kandyzowane
  • płynna czekolada
  • rurki deserowe

Sposób przygotowania:

  1.  Przygotuj puchar lodowy.
  2.  Nałóż dużą kulkę lodów Carte d'Or o smaku waniliowym.
  3.  Dodaj likieru Midori z zielonego melona.
  4.  Wlej do środka odrobinę Blue Caracao.
  5.  Na około puchara poukładaj wisienki.
  6.  Polej lody płynną czekoladą.
  7.  Włóż do puchara dwie rurki deserowe.
  8.  Smacznego!

Przepis, przygotowanie, zdjęcie: Justyna Kobryńska

Zobacz inne wyróżnione przepisy laureatów konkursu "Desery świąteczne Carte d'Or":

Wiśniowa rozkosz

Karmelowa kula Eli


Dodał(a): Małgorzata Piguła , Wtorek 20.12.2011 (aktualizacja: 2011-12-20)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
love is gone
wygląda smacznie :D
Dodano: 2011-12-23 10:34:41 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×