Ragout z polędwiczek z grzybami

Dla wielbicieli mięsa francuskie ragout będzie prawdziwym rarytasem. Jego zaletą jest nie tylko świetny smak ale i imponujący sposób podania.

Ragout z polędwiczek z grzybami

Składniki:

  • 500 g polędwiczek wieprzowych
  • 100 g kurek
  • 100 g borowików
  • 100 g wędzonego boczku
  • 300 g ziemniaków
  • 2 cebule
  • 3-5 łyżek Musztardy z czerwonym winem
  • Sól morska w młynku
  • 5-7 owoców Jałowca
  • 1 łyżeczka Rozmarynu
  • Pieprz czarny mielony

Przygotowanie:

1. Mięso pokrój na grubą kostkę, wymieszaj z musztardą z czerwonym winem, odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny.

2. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmaż na patelni, przełóż do garnka, następnie podsmaż mięso, dodaj do cebuli podlej wodą i duś na małym ogniu około 45 minut.

3. W trakcie dodaj podsmażone grzyby, kawałki boczku wędzonego, rozmaryn, jałowiec, pokrojone w kostkę ziemniaki.

4. Na koniec dopraw solą i pieprzem, podawaj w wydrążonym chlebku. 

Przepis, przygotowanie i foto: KAMIS

Przeczytaj również:

Curry z indyka

Nuggetsy z krakersów

Minipizza w trzech odsłonach


Dodał(a): Oliwia Siwińska , Czwartek 22.03.2012 (aktualizacja: 2012-03-21)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
ankie147
I know every person any kind of credential start and also fix steps which make the easy very simple how to fix Active Directory Domain Services Unavailable. This dedicated to the how we can install the device in our computer and what are the requirement for this.
Dodano: 2018-06-23 11:19:45 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×