Sorbet truskawkowy

Przepis na sorbet truskawkowy autorstwa Anety Klimeckiej - uczestniczki konkursu "Gotuj z Galeo".

Sorbet truskawkowy

Składniki:

  • 500 g mrożonych truskawek
  • 12-15 łyżeczek drobnego cukru
  • 1/4 szklanki wody mineralnej niegazowanej
  • Ciasteczka kokosowo-czekoladowe do dekoracji


Przygotowanie:

1. Truskawki umieszczamy w blenderze, dodajemy cukier, wodę mineralną i miksujemy do momentu uzyskania gładkiej masy.
2.  Podajemy zaraz po przygotowaniu z pokruszonymi ciasteczkami czekoladowo-kokosowymi.

Przepis, wykonanie i foto: Aneta Klimecka

Przeczytaj również:

Jagodowe muffinki

Słoneczne ciasto z owocami 

Małe kakaowe nieba


Dodał(a): Magdalena Milewska , Wtorek 21.02.2012 (aktualizacja: 2012-02-20)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (4)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
marrika2
bez ciasteczek, a z ryżem wolę
Dodano: 2013-06-21 02:02:19 Zgłoś nadużycie
paula2509
rozpływam się...
Dodano: 2011-11-03 19:34:10 Zgłoś nadużycie
Malibu89
słodko :)
Dodano: 2011-11-03 15:45:03 Zgłoś nadużycie
rendus
Powiew lata...
Dodano: 2011-10-31 13:56:29 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×