Sznycel wiedeński

Przedstawiamy przepis na sznycel wiedeński, podawany z cytryną i ziemniaczkami. Smacznego!

sznycel wiedeński

Czeski sznycel

Ilość dla 3-4 osób

Składniki:

- 50 dag szynki cielęcej

- 1 jajko

- oliwa do smażenia

- 10 dag masła

- mąka

- bułka tarta

- sól i pieprz

Przygotowanie:

Mięso pokrój na średniej grubości plastry. Rozbij płaty mięsa na ok. 4 mm. Roztrzep w misce jajko, posól je i popieprz. Zanurzaj w nim sznycle, a następnie panieruj je w tartej bułce. Rozgrzej patelnię, a następnie ułóż na niej sznycle i smaż aż staną się rumiane z każdej strony.

Sznycel podawaj z cytryną i ziemniaczkami.

Źródło: MilionKobiet.pl

Przeczytaj również:

Śliwkowe zawijasy

Tortilla olé! 

Indonezja w twojej kuchni




Dodał(a): Emilia Czaczkowska , Wtorek 17.04.2012 (aktualizacja: 2012-04-16)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (2)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
olinkaa24
to już mam pomysł na jutrzejszy obiad :)
Dodano: 2012-04-17 19:58:57 Zgłoś nadużycie
Malibu89
proste w przygotowaniu wiec na pewno wypróbuje
Dodano: 2012-04-17 13:40:21 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×