Torcik w wersji mini

Przepis na torcik w wersji mini autorstwa Katarzyny Gryko - uczestniczki konkursu "Gotuj z Galeo".

Torcik w wersji mini

Składniki:

  •     9 biszkoptów
  •     2 pomarańcze
  •     sok pomarańczowy
  •     1 opakowanie bitej śmietany
  •     kostka gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

1. Ułóż warstwami: 3 biszkopty lekko nasączone sokiem pomarańczowym, nałóż na nie wyciśniętą  bitą śmietanę i kawałki pomarańczy (obrane, pokrojone w ćwiartki).

2. Nałóż kolejną warstwę nasączonych biszkoptów, bitej śmietany, pomarańczy i ponownie nałóż bitą śmietanę.

3. Ułóż ostatnią warstwę 3 biszkoptów. Udekoruj całość kawałkami pomarańczy, startą czekoladą i bitą śmietaną.
Wstaw do lodówki.

 Przepis, wykonanie i foto: Katarzyna Gryko

Przeczytaj również:

 Deser tiramisu

Deser z mascarpone 

Jagodowe muffinki


Dodał(a): Magdalena Milewska , Czwartek 24.11.2011 (aktualizacja: 2011-11-24)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (2)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
no name
Mi tak samo :) jutro na zakupy i zabieram sie do robienia :)
Dodano: 2011-11-24 16:52:37 Zgłoś nadużycie
basia4ab
Wygląda apetycznie.Na sam widok ślinka mi cieknie.
Dodano: 2011-11-24 11:20:16 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×