Trufle w pistacjach

Jeżeli jesteś fanką pistacji, a jednocześnie lubisz słodycz czekolad, mamy dla Ciebie idealny deser - trufle w pistacjach!

119973113.jpgTrufle w pistacjach

Składniki:

  • 200 g mlecznej czekolady
  • 100 ml kremówki
  • pół łyżeczki aromatu waniliowego
  • 4-5 łyżek posiekanych pistacji

Przygotowanie:

  1. Czekoladę połam, wrzuć do rondelka, wlej kremówkę i aromat waniliowy.
  2. Podgrzewaj na wolnym ogniu, cały czas mieszając, aż czekolada się rozpuści.
  3. Masę przełóż do miski, chłódź w lodówce co najmniej 3 godziny.
  4. Kiedy masa stwardnieje, uformuj kulki, obtocz je dokładnie w pistacjach i ponownie schłodź.
  5. Trufle przechowuj w lodówce.

Smacznego!

Zobacz także: Sernik z makiem

Foto: ThinkStock




Dodał(a): Paulina Lipska , Poniedziałek 24.09.2012 (aktualizacja: 2012-09-24)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.

Zobacz również

×