Warzywne stir-fry z brązowymi pieczarkami

Lubicie warzywa? Co powiecie na taki obiad?

Warzywne stir-fry z brązowymi pieczarkami

Warzywne stir-fry z brązowymi pieczarkami


SKŁADNIKI:


2 łyżki oleju
2 cienkie plasterki obranego korzenia imbiru
2 ząbki czosnku
2 duże marchewki
150 g brązowych pieczarek
150 g strączków zielonej fasolki szparagowej
150 g podłużnych pasków małej zielonej cukini
50 g posiekanego szczypiorku
120 g sosu Chow Mein Blue Dragon
20 ml sosu rybnego

PRZYGOTOWANIE:

1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i wrzuć drobno posiekane plasterki imbiru, czosnek i smaż ok. 25 sekund.

2. Marchewki pokrój w słupki i dorzuć do patelni, po czym smaż aż zmiękną i dorzuć pokrojone w plasterki pieczarki, następnie dalej smaż, a potem dodaj w ten sam sposób fasolkę szparagową, cukinię pokrojoną w paski, posiekany szczypiorek i podsmażaj aż warzywa się zarumienią oraz zmiękną.

3. Do warzyw dolej sos Chow Mein Blue Dragon, wymieszaj, podgrzej i dodaj jeszcze sos rybny.

4. Sałatkę podziel na ok. 4 porcje.

Źródło: MilionKobiet.pl
Foto: Shutterstock



Dodał(a): Agnieszka Pulikowska , Piątek 11.07.2014 (aktualizacja: 2014-07-11)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar

Zobacz również

×