Wegetariańskie kotlety z brokułów z mozzarellą

Jeśli znudziło wam się ciągłe jedzenie mięsa albo po prostu jesteście wegetarianami, to mamy dla was pyszny pomysł na obiad, zobaczcie!

kotlety z brokułów.jpg

Wegetariańskie kotlety z brokułów z mozzarellą

W naszym polskim menu mięso gości dość często. Warto jednak od czasu do czasu spróbować czegoś wegetariańskiego, zwłaszcza, że takie jedzenie jest naprawdę bardzo smaczne. Do przygotowania pysznych kotletów wcale nie potrzeba mięsa, zobaczcie.

SKŁADNIKI:

1 brokuł 
150 g mozzarelli
2 łyżki bułki tartej
ulubione zioła
sól, pieprz
olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

1. Brokuł należy pokroić na mniejsze różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić i wrzucić do zimnej wody z dodatkiem lodu.

2. Przestudzone warzywa należy zmiksować, a następnie wymieszać ze startą na tarce mozzarellą oraz pozostałymi składnikami i doprawić do smaku.

3. Z przygotowanej masy należy formować w niewielkie kotleciki i panierować w bułce tartej.

4. Przygotowane kotlety należy smażyć na rozgrzanej patelni aż staną się rumiane z obu stron.

Kotlety najlepiej podawać z domowym sosem czosnkowym, serowym lub z ziemniakami i sałatką z pomidorów. 

Smacznego!

Zobacz też:

Źródło: Milionkobiet.pl

Foto: Shutterstock.com


Dodał(a): Paulina Lęcznar , Środa 28.10.2015 (aktualizacja: 2015-10-27)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (3)

Awatar
Anonim
Uwielbiam, dodaje do środka podsmażona cebulkę , jajka ugotowane pokrojone i w kosteczkę i jajko surowe a obtaczam w bułce wymieszanej z parmezanem.
Dodano: 2019-02-03 20:58:19 Zgłoś nadużycie
Anonim
Pycha
Dodano: 2018-08-29 21:08:16 Zgłoś nadużycie
Anonim
Zrobiłam dziś i mojemu mężowi nie smakowały... :(
Dodano: 2015-11-27 16:10:59 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×