Wyśmienity makaron z dynią, grzybami i tymiankiem!

Poznaj przepis na wyjątkowe, jesienne spaghetii z sezonowych składników!

iStock_47360894_LARGE.jpg

Składniki:

  • 200 g świeżych grzybów (mogą być pieczarki),
  • 2 duże łyżki świeżego tymianku,
  • 300 g dyni,
  • 2 cebule,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 100 ml śmietanki 30 %,
  • 4 gniazdka tagiatelle,
  • 2 łyżki tartego parmezanu.


Sposób przygotowania:


Oczyść grzyby i pokrój je w kostkę. Dynię obierz ze skóry, wyjmij nasiona  i pokrój na małe kawałki. W międzyczasie gotuj makaron w osolonej wodzie. Na dużej patelni podsmaż cebulkę, grzyby i dynię, dodając tymianku. Wlej śmietankę, dopraw ulubionymi przyprawami i poczekaj aż zgęstnieje. Następnie odcedź makaron i wymieszaj z sosem z patelni. Nałóż na talerze i dopraw parmezanem.


Smacznego!

Zdjęcie: iStock


Dodał(a): Alicja Bartosiak , Środa 14.09.2016 (aktualizacja: 2016-09-14)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar

Zobacz również

×