Zapiekanka ziemniaczana z tilapią

Przedstawiamy Wam przepis na zapiekankę ziemniaczaną z tilapią. Smacznego!

Zapiekanka ziemniaczana z tilapią

Zapiekanka ziemniaczana z tilapią


SKŁADNIKI:

150 g filetu z tilapii
sok i skórka z połowy cytryny
2 małe ziemniaki
łyżeczka oliwy
4 łyżki bulionu
20 g fety light
kostki cebuli
kostki pomidora
2 łyżki kaparów
pieprz
ostra papryka
oregano

PRZYGOTOWANIE:

1. Paski ryby skrop sokiem z cytryny i posyp skórką.

2. Ziemniaki pokrój w paski, obtocz w oliwie i ułóż na dnie małej foremki.

3. Do foremki wlej bulion i piecz w 200st. przez 25 minut.

4. Do formy dodaj kawałki ryby, fetę, cebulę, pomidora, kapary.

5. Dopraw do smaku przyprawami i piecz 10 - 15 minut. 

Źródło: MilionKobiet.pl
Foto: Thinkstock




Dodał(a): Agnieszka Pulikowska , Środa 15.01.2014 (aktualizacja: 2014-01-15)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.

Zobacz również

×