Zastąp olej powietrzem!

Poznaj urządzenie Airfryer Philips i rozpocznij prawdziwą rewolucję w swojej kuchni!

philips główne.jpg

Czy istnieje ktoś, kto nie lubi smażonych potraw? Frytki, kotleciki, ziemniaki... mimo, że doskonale zdajemy sobie sprawę, że te smażone w głębokim tłuszczu przekąski do najzdrowszych nie należą, trudno się oprzeć, prawda? 

Jednakże teraz, dzięki marce Philips, nie musisz już rezygnować ze swoich ulubionych potraw i obawiać się, że popełniasz żywieniowe grzeszki. Jak to możliwe? Na ratunek dla wszystkich miłośników smażonych dań przychodzi urządzenie Airfryer, dzięki któremu możesz smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu lub całkowicie z niego zrezygnować!

789.PNG

Brzmi niewiarygodnie? We wielofunkcyjnych urządzeniach Philips Airfryer zastosowano wyjątkową technologię RapidAir, umożliwiającą smażenie, pieczenie i grillowanie najsmaczniejszych przekąsek i posiłków przy użyciu powietrza. Teraz potrawy będą chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku, a do tego zdrowe i lekkostrawne. Lecz gdyby tego było mało, Airfryer to również mniej nieprzyjemnych zapachów niż na przykład w przypadku zwykłej frytownicy.  

A co możesz przyrządzić z pomocą Airfryer? Każdy domowy posiłek, bowiem oprócz chrupiących frytek przygotujesz również grillowanego kurczaka czy steka wołowego, a także z powodzeniem upieczesz pyszny sernik!

Urządzenie posiada cyfrowy ekran dotykowy, który pomoże łatwo kontrolować czas i temperaturę gotowania. Dodatkowo przycisk inteligentnych ustawień wstępnych pozwala zapisać ustawienia swojego ulubionego dania, dzięki czemu następnym razem do jego przygotowania wystarczy tylko dotknięcie przycisku. A jeśli potrzebujesz inspiracji, do urządzenia dodano broszurę z przepisami na różnorodne, opracowane przez ekspertów kulinarnych, nisko-tłuszczowe dania, jak na przykład na ukochanego przez wszystkich... kotleta schabowego!

123.PNG

Składniki:
• 600 g obranych ziemniaków
• 2 schabowe
• 1 jajko
• bułka tarta
• sól i pieprz
• 2 łyżeczki oliwy z oliwek 

Sposób przygotowania:
1. Obrane ziemniaki pokrój na frytki, umieść w misce z wodą na 15 minut, aby wypłukać skrobię  z zewnętrznej warstwy frytek.
2. Nagrzej urządzenie Airfryer do 160°C.
3. Umieść́ frytki w dużej misce, skrop je oliwą i wymieszaj, aby je natłuścić́. Następnie przełóż̇ frytki do kosza urządzenia Airfryer. Wsuń́ kosz do urządzenia Airfryer i ustaw minutnik na 14 minut. 
4. Gdy włączy się̨ sygnał dźwiękowy minutnika, wysuń́ kosz i potrzaśnij frytkami. 
Zmień́ temperaturę ̨na 180°C i ustaw minutnik na kolejnych 12 minut. 
5. W tym czasie lekko roztłucz schabowe, posmaruj oliwą, przypraw solą i pieprzem. Zanurz w roztrzepanym jajku i opanieruj w bułce tartej.
6. Po 6 minutach wysuń́ kosz i ponownie potrzaśnij frytkami. Przesuń je na jeden bok, a w wolnej części ułóż schabowe.
7. Smaż̇ do czasu, gdy włączy się̨ sygnał dźwiękowy minutnika, frytki nabiorą ̨złocistobrązowej barwy, a schabowe się przypieką. Posyp solą. Podawaj na półmisku.

Tak przygotowane danie z pewnością będzie smaczne, ale przede wszystkim jest mniej tłuste, gdyż do smażenia potrzebujesz tylko 2 łyżeczek oliwy! Usmażone w urządzeniu Airfryer frytki i kotlet mogą więc zawierać nawet do 80 % mniej tłuszczu . 

Więcej o produkcie przeczytasz TUTAJ!

Materiały prasowe 


Dodał(a): Joanna Andrzejewska , Czwartek 02.06.2016 (aktualizacja: 2016-06-02)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar