Zupa krem z marchewki

Przedstawiamy przepis na zupę krem z marchewki z dodatkiem czosnku oraz imbiru. Smacznego!

Zupa krem z marchewki

Zupa krem z marchewki



SKŁADNIKI:

• 2,5 szkl. bulionu
• 0,5 kg marchwi w kawałkach
• 3 ząbki czosnku
• suszona papryczka chili
• łyżka posiekanego imbiru
• łyżeczka curry
• łyżeczka mielonego kminu
• ½ łyżeczki pieprzu
3 łyżki mąki migdałowej
3 łyżki startego parmezanu
• 2 łyżki posiekanej natki lub kolendry

PRZYGOTOWANIE:

1. Zagotuj bulion, dodaj marchewkę, czosnek, papryczkę chili, imbir, curry, kminek, pieprz i wszystko duś 30 min.

2. Mieszankę zmiksuj.

3. Do powstałej zupy dodaj mąkę oraz parmezan i wszystko wymieszaj.

4. Przed podaniem posyp natką lub kolendrą.



Źródło: MilionKobiet.pl

Foto: Thinkstock




Dodał(a): Emilia Czaczkowska-Bołtromiuk , Wtorek 10.09.2013 (aktualizacja: 2013-09-10)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
adda2
Bez mąki i sera i będzie w porządku. Mniej kalorycznie i o wiele zdrowiej. A jeśli wyjdzie zbyt rzadko, wystarczy dodać odrobinkę mielonego lnu, który jest bogaty w kwasy omega. Można go kupić tanio w aptece.
Dodano: 2013-09-11 02:09:00 Zgłoś nadużycie

Zobacz również

×