Zupa z fasolą i wołowiną

Przedstawiamy przepis na zupę z fasola i wołowiną z dodatkiem białej kapusty. Smacznego!

Zupa z fasolą i wołowiną

Zupa z fasolą i wołowiną



SKŁADNIKI:

• szkl. pasków mrożonej włoszczyzny
• 3 szkl. poszatkowanej białej kapusty
• 50g chudej wołowiny
• mała cebula
• łyżeczka oleju
• ½ szkl. ugotowanej białej fasoli
natka pietruszki
• sól
pieprz
2 szkl. wody



PRZYGOTOWANIE:


1. Zagotuj wodę, wrzuć włoszczyznę i dalej gotuj 10 minut.

2. Do włoszczyzny dodaj białą kapustę dalej gotując przez 10 min.

3. Wołowinę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju razem z pokrojoną w kostkę cebulą.

4. Mięso i cebulę dodaj do gotującej się mieszanki i dalej gotuj 7-10 min. aż kapusta zmięknie, następnie dodaj fasolę, pieprz i sól do smaku.

5. Zupę możesz podawać posypaną natką.



Źródło: MilionKobiet.pl

Foto: Thinkstock




Dodał(a): Emilia Czaczkowska-Bołtromiuk , Wtorek 17.09.2013 (aktualizacja: 2013-09-17)
Ocena:

Dodaj komentarz

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.

Zobacz również

×